Teatrul Jean Bart Tulcea

TEATRUL JEAN BART TULCEAFestival

Tragos 2018

Tragos

 

Balul este un spectacol bazat pe textele lui William Shakespeare din ,,Visul unei nopți de vară”. 

Balul este de fapt spectacolul pe care meșterii  - Gutuie, Fundulea, Fluierici,    Botișor, Blându și Subțirelu - îl joacă, invitați fiind, la curtea ducelui și a ducesei. 

Spectacolul este axat pe repetițiile propriu zise ale acestora, momentul paroxistic fiind spectacolul însuși. Spectatorii sunt martorii punerii în mișcare a mecanismului (hilar) teatral. Ei sunt puși în ipostaza de a vedea creația actorilor nu doar din perspectiva unei poziții particulare date ci și simultan, ca forță a grupului. 

Dincolo de aspectul… Citeste mai mult


Un scurt istoric al Festivalului de Teatru "Tragos"

Festivalul de Teatru “Tragos” debutează în anul 1993, organizatori fiind Centrul de Conservare a Tradiţiei Populare şi, pe atunci, Inspectoratul pentru Cultură Tulcea. Conceput ca festival – concurs, adresându-se formaţiilor de teatru neprofesioniste din ţară, Tragos-ul s-a desfăşurat pe două secţiuni: spectacole într-un act și mai multe acte şi recitaluri dramatice individuale.

După succesul aproape neaşteptat al primei ediţii, festivalul începe să fie curtat de trupe cu performanţe notabile, atât în ţară, cât şi în străinătate. Astfel, ecoul festivalului de la Tulcea trece graniţele, urmarea fiind solicitările de participare din străinătate.

În 1995, ediţia a III-a se derulează… Citeste mai mult

Un scurt istoric al Festivalului de Teatru