Teatrul Jean Bart Tulcea

TEATRUL JEAN BART TULCEARegina frumusetii din Leenane

Regina frumusetii din Leenane

de Martin McDonagh

Distribuția: Liliana GHIȚĂI Irina NAUM I Ștefan MIHAI I Cristi NAUM
Regia și scenografia: Vlad CRISTACHE

Data Premierei: 02 decembrie 2017

 

Regina frumuseții din Leenane” este o comedie neagră, pusă în scenă pentru prima dată în anul 1996 de Compania Druid Theatre/Royal Court Theatre, în Galway, Irlanda. Scriitorul Martin McDonagh, contemporan irlandez, devenit cunoscut în anii ’90 ca dramaturg, a fost montat cu mare succes atât la Broadway, cât și la West End, dar este mai familiar publicului ca scenarist si regizor.

Vlad Cristache, unul dintre cei mai tineri regizori care au montat vreodată la Teatrul ,,Jean Bart”, este totodată și unul dintre cei mai apreciați reprezentanți ai generației sale.

Născut la București în 1987, a absolvit în 2009 cursurile de Regie Teatru ale Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București, la clasa profesorilor Ludmila Szekelly Anton și Radu Apostol. În 2011 termină masteratul în cadrul aceleiași instituții, clasa profesorului Victor Ioan Frunză.
În 2011, a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru Debut pentru regia spectacolului „Peer Gynt“ de Henrik Ibsen, de la Teatrul „Maria Filotti“ Brăila.

Mihai GĂLĂȚAN

Premii:

  • Premiul pentru cea mai bună actriță - Irina NAUM, pentru rolul Maureen Folan din spectacolul „Regina frumuseţii din Leenane – Festivalul de Teatru Scurt FITO, 2018, acordat de Juriul Studenților

  • ·Premiul pentru cea mai bună actriţă se acordă doamnei: Irina NAUM pentru rolul Maureen Folan din spectacolul „Regina frumuseţii din Leenane”

  • Premiul pentru cel mai bun spectacol: „Regina frumuseţii din Leenane”, Festivalul de Teatru Scurt FITO, 2018

REGINA FRUMUSEȚII DIN LEENANE SAU NIMIC NU E CEEA CE PARE