Teatrul Jean Bart Tulcea

TEATRUL JEAN BART TULCEAPoche

Poche

de Georges Feydeau

Distribuția: 
Ionuț-Paul ȘTEFAN I Irina NAUM I Oana-Lavinia PISAROGLU I Costel ZAMFIR I Cristi NAUM I Nelu SERGHEI I  Alecsandru DUNAEV I Emanuel CRISTOIU I Inga MARCU I Ana-Maria POP I Nicoleta LUNGU I Nicolas TEODORESCU I Ionel DURBALĂ I Mihai GĂLĂȚAN.

Direcția de scenă/scenorgrafia: Valentin POTRIVITU
Coregrafia: Oana-Lavinia PISAROGLU
Fotografie și editare: Cătălin BODEA
Artwork: Eugeniu BARĂU
Ilustrația muzicală: Nicu CARAIGNAT

 Data Premierei 10 februarie 2018

,,Puricele” sau ,,Puricele în ureche”, piesa de teatru scrisă de Georges Feydeau în 1907, s-a bucurat de-alungul timpului de o mare popularitate, la fel ca și celelalte creații dramatice ale autorului, devenind, la fel ca vinul bun, din ce în ce mai apreciată o dată cu trecerea anilor. De perioada Belle Epoque se leagă o mulțime de realizări artistice și culturale caracterizate printr-o forțare a granițelor manierismului academic și prin sădirea în conștiința publicului a ideilor de noutate, accesibilitate și libertate. De aceea și comedia ,,Poche!” abundă de situații comice iscate în jurul unor personaje al căror comportament se relevă ca imoral, lucru aproape nemaiîntâlnit în dramaturgia de până atunci.

Despre ce este vorba în ,,Poche!”? Din pricina unor dificultăți în îndeplinirea datoriilor conjugale, Victor Emmanuel Chandebize, directorul unei companii de asigurări, este bănuit de soția sa, Raymonde, de infidelitate. Aceasta, împreună cu Lucianne, prietena ei cea mai bună, pune la cale un plan prin care să-l prindă pe Chandebize în flagrant, aranjându-i un fals rendez-vous cu o ,,necunoscută ce-l adoră” la hotelul ,,Motănașul gentilom”. Și de aici se iscă o înlănțuire de încurcături pe care numai imaginația lui Feydeau o putea născoci, creionând cu umor scene ritmate, imprevizibile și chiar absurde.

Pentru rolul Antoinette, bucătăreasa familiei Chandebize, a fost invitată la Tulcea o tânără actriță, Ana-Maria Pop, absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune UBB Cluj și a unui master în Actorie la U.N.A.T.C. București. Direcția de scenă este semnată de Valentin Potrivitu, actor tulcean, absolvent al U.N.A.T.C București, revenit de curând pe meleagurile natale.

                                                                                                                                 Articol de Mihai GĂLĂȚAN


Poche 7 Pache 6 Poche 5 Poche 4 Poche 3 Poche 2 Poche 1