Teatrul Jean Bart Tulcea

TEATRUL JEAN BART TULCEA

Sânziana și Pepelea

Sânziana și Pepelea

după Vasile Alecsandri

 

Distribuția:

Irina NAUM/ Oana-Lavinia PISAROGLU | Costel ZAMFIR | Nelu SERGHEI | Mihai GĂLĂȚAN | Gabriela CIOLACU | NicoletaLUNGU | Ionel DURBALĂ

Adrian VÂLCU ARDELEANU

Ecaterina TUDOSE

Cosmin VÎLCU

Diana Dinu

Delia LUNGU

Coregrafia: Oana – Lavinia PISAROGLU

Regia, scenografia și ilustrația muzicală: Nicolae POGHIRC

 

Data Premierei 17 mai 2014


Copii, aduceți părinții la teatru !

Părinți, lăsați copiii la teatru !

Sânziana și Pepelea

 

De-l munceste dorul pe român, de-l cuprinde veselia, de-l minunează vreo faptă măreață, el își cântă durerile și mulțumirile , își cântă eroii, își cântă istoria și astfel sufletul său e un izvor nesfârșit de frumoasă poezie.

Vasile Alecsandri

 

Pe 1 iunie 2014 Teatrul ,,Jean Bart” invită copii și oameni mari să intre pe tărâmul fermecat al basmului, la braț cu personajele năzdrăvane din spectacolul de ,,Sânziana și Pepelea”. Prima reprezentație va avea loc dimineața la orele 11, iar cea de-a doua la orele 18 00.

 

Piesa de teatru ,,Sânziana și Pepelea” , descrisă de autorul ei, Vasile Alecsandri, drept o ,,feerie națională în 5 acte”, a fost finalizată în 1881. Dincolo de a fi privită ca un simplu pretext al invocării motivelor basmului tradițional și al creării unei atmosfere de vis în care imaginația spectatorului-copil să poată zburda liber, ,,Sânziana și Pepelea” conține o sumedenie de nuanțe subtile, desprinse din realitatea imediată. Alecsandri inserează motive politice actuale, împletind dulcele grai arhaic și regional cu neologisme (pe vremea aceea) aparent decupate de context. Însă doar aparent.

Citește mai mult


sanzi si pepe 5 sanzi si pepe 4 sanzi si pepe 3 sanzi si pepe 2 sanzi si pepe 1